Connect with us

DE ACTUALITATE

Un tânăr lovit sub centură, pentru că nu a răspuns unui salut, îşi dă în judecată agresorul: „organele mele genitale au ajuns de mărimea unei mingi de handbal”

Published

on

Un bărbat în vârstă de 30 de ani din localitatea gherleană Nima a avut parte de un tratament, cu totul ieşit din comun, din partea unui consătean: pentru că a refuzat  să-i strângă mâna, acesta i-a ars un pumn şi apoi un şut în zona inghinală – atât de puternic încât bietul om a zăcut două săptămâni în pat, cu pungi de gheaţă aplicate pe locul vătămat! Abia acum gherleanul, după ce şi-a mai revenit puţin, s-a hotărât să apeleze la justiţie şi să-l determine pe agresor să răspundă pentru gestul său, arată Gazeta de Cluj.

Sabo Alexandru este un bărbat dintr-o bucată, care mă priveşte direct în ochi şi spune lucrurilor pe nume, fără fasoane. Prezent, miercuri 25 aprilie, pe coridoarele I.M.L.Cluj, acesta-mi dezvăluie pe larg împrejurările în care a avut loc agresiunea suferită de el, în a doua zi de Paşte, de pe urma căreia a bolit două săptămâni: „Eu sunt lucrător la pădure, cu drujba, şi-n ziua respectivă mă aflam la un vecin. După ce a apărut dl. Ioan, patron din sat, acesta mi-a întins mâna, la care eu l-am refuzat zicându-i că nu dau mâna cu oricine. În urmă cu vreo doi-trei ani – când am fost angajat, pe-o vară, să păzesc vacile satului – am avut treabă la pădure şi l-am pus la ciurdă pe tata în locul meu, iar el a răspândit prin sat că de-aia sunt plătit de oameni, ca să merg la pădure. M-au supărat atât de tare vorbele lui încât de atunci nu am mai vorbit deloc cu el. Ei bine, faptul că nu i-am strâns mâna l-a supărat atât de tare încât mi-a ars, pe loc, un pumn în gură şi m-a pus la pământ. Eu am ieşit din casă şi am pornit spre casă, însă după numai câţiva metri m-am trezit lovit în zona gingaşă, tot de el, de la spate, cu vârful pantofului. M-am prăbuşit din nou şi am zăcut, leşinat, preţ de câteva minute”.

Tânărul mărturiseşte mai departe că a fost ridicat de patronul unui bar din sat, care a chemat salvarea de la Dej. „M-a dus salvarea la Spitalul Municipal, pe la ora unsprezece noaptea, unde am stat până a doua zi, sub perfuzii. Mi s-au dat de asemenea injecţii şi medicamente, iar după aceea mi s-a prescris tratament, acasă, acesta însemnând inclusiv pungi de gheaţă aplicate pe locul respectiv. Nu vă vine să credeţi, organele mele genitale au ajuns de mărimea unei mingi de handbal, plus ce dureri am suportat, zile la rând. Cred că nu există o suferinţă mai mare pe această lume. Şi, culmea – mi-a spus mai târziu un martor – când a fost certat de fiică-sa pentru că m-a lovit atât de rău, dl. Ioan i-a zis că a făcut ceea ce trebuie şi nici nu m-a lovit după cum meritam”, adaugă Alexandru, la fel de tulburat. Adaugă că abia ziua precedentă a reuşit să se deplaseze la Postul de Poliţie Rurală Mintiu-Gherlii, unde a depus plângere penală pe numele patronului din Nima, iar actele au ajus între timp şi la Tribunal. Bărbatul este  poftit în cabinetul de consultaţii, de unde se întoarce după câteva minute, cu un certificat medical în care i-au fost recomandate între şapte şi opt zile de îngrijiri medicale. Explică apoi, acesta, la fel de determinat, înainte de a părăsi incinta instituţiei medicale clujene: „Nu-l iert pe dl. Ioan şi o să vedem ce dă legea, fiindcă prea mari au fost suferinţele mele în ultimele două săptămâni şi chiar şi la ora asta mă mai doare pe partea stângă”.

„După un conflict spontan, victima, în vârstă de 30 de ani, a fost agresată în faţa barului din localitatea Nima, de un bărbat de 52 de ani. Loviturile primite de acesta au fost cu pumnii şi picioarele, una dintre ele în zona inghinală, astfel că tânărul a fost transportat cu ambulanţa la spital. Pe numele agresorului s-a întocmit dosar penal pentru lovire şi alte violenţe”, a declarat, pentru Gazeta de Cluj, Traian Morar, purtător de cuvânt al I.P.J.Cluj.

loading...
Citește mai departe>>
Advertisement
Loading...
Adaugă un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Agricultura si economie

Atenție la cireșele de pe piață! Coaja lor nu se poate consuma. Da ați citit bine! Este toxică! Priviți ce conține!

Published

on

Apetisante si parfumate, ciresele mari si frumoase au inceput sa apara in mai toate pietele si magazinele din Romania. Chiar daca ne dam seama ca este prea devreme ca ciresele romanesti sa fie coapte, multi cedeaza tentatiei si le cumpara iar majoritatea vanzatorilor evita sa spuna ca aceste cirese provin din Turcia si ca sunt tratate cu doua substante foarte toxice interzise de legislatia UE.

Mult mai grav, consumatorul nu este avertizat despre substantele foarte daunatoare prezente in coaja cireselor, substante ce pot afecta grav sanatatea omului.

Unele lanturi mari de supermarketuri sunt de buna credinta si obligate de legislatia europeana sa avertizeze consumatorul despre prezenta acestor substante pe cirese, dar in piete nimeni nu va va spune acest lucru chiar daca este evident ca toate ciresele mari si coapte aflate pe tarabe la inceput de luna mai sunt din Turcia.

THIABENDAZOL si IMAZILIL, doua pesticide toxice pentru om, interzise in agricultura de legislatia Uniunii Europene dar nu si de Turcia

IMAZILIL si THIABENDAZOL sunt fungicide utilizate pe scara larga de turci in productia de portocale si alte citrice insa recent acestia au inceput sa le foloseasca si pe capsuni si cirese. Daca in cazul citricelor principalul sfat impotrica acestor pesticide este sa evitam consumul cojilor, la cirese acest lucru este imposibil, si chiar spalarea acestora nu indeparteaza pericolul deoarece substantele patrund adanc in coaja fructului.

“Fructele şi legumele stropite cu aceste pesticide nu au un miros diferit şi nici o culoare aparte”, spune Paul Anghel, directorul general al ANPC, adăugând că legislaţia Uniunii Europene incerzice folosirea Thiabendazolului si Imazalilului în agricultură. Directorul ANPC afirmă că ingerarea acestei substanţe atacă ficatul şi rinichii şi ar putea fi cancerigenă.

Atacă ficatul și rinichii

Gheorghe Enea, medic“Cauzeaza tulburari digestive importante, începând de la diaree până la vărsături, stare de rău general. Dureri de cap și urmări din cele mai neprevizibile. Sunt semne care afectează și creierul într-o măsură sau mai mică.”

„THIABENDAZOL sau E233 este folosită pentru combaterea bolilor la plante si are o actiune fungicidă”, afirmă Paul Anghel, directorul general al ANPC.

WHO (Organizația Mondială a Sănătății) a stabilit ca doza maxima de Imazalil admisa pentru oameni este de 0,03mg/kg corp pe zi. Principalul efect negativ al acestui fungicid,imazalil este faptul că are efecte cancerigene.Studiile privind potențialul acestuia de a produce cancer au fost efectuate pe animale. Acestea au dovedit ca imazalilul poate produce cancer în cazul șoarecilor și șobolanilor, în special hepatic și de tiroidă. Studii pe animale au observat că aceste substante influențează negativ și rata nascuților vii, atunci când este administrat în cantitate mare (80 mg/kg).

Sursa: frunza-verde.ro

loading...
Citește mai departe>>

DE ACTUALITATE

Atât costă sacrificiu lui pentru țară. 360 de lei, pensia lunară pentru un militar român rănit în Afganistan și trecut în rezervă după ce a stat 3 luni în comă și a suferit 85 de fracturi

Published

on

A absolvit liceul militar, apoi Academia Militară, a participat la 5 misiuni internaționale în teatre de război. La 26 de ani, în timpul unei misiuni în Afganistan, a fost rănit grav. Timp de 3 luni s-a aflat în comă, suferind 85 de fracturi. A fost operat în baza militară americană din Germania, Ramstein, medicii reușind să îi salveze viața. Însă nu și cariera militară. MApN l-a trecut în rezervă, oferindu-i pentru sacrificiul său o pensie de… 360 lei, scrie constantadeazi.ro

Este povestea lui Miklos Tolnai, în vârstă de 31 de ani,  fost ofițer în cadrul MApN. A participat la 5 misiuni internaționale, una în Bosnia, 2 în Afganistan și 2 în Irak. În urmă cu cinci, locotenentul Tolnai a fost rănit în teatrul de operațiuni din Afganistan. A suferit 85 de fracturi, aflându-se în comă timp de 3 luni, la baza militară americană din Germania, Ramstein.

„Din păcate, la vârsta de 26 de ani, am suferit un accident în timp ce mă aflam în misiune în Afganistan și am fost trecut în rezervă. Nu am voie să vorbesc despre ce s-a întâmplat acolo. Însă vă pot spune că totul se schimbă într-o secundă. Acum ești omul acela brav, iar în următoarea clipă…”, a povestit aproape cu lacrimi în ochi cpt (r) Tolnai.

După acest accident, Miklos Tolnai a fost trecut în rezervă, cu o pensie de 360 lei.

„Recuperarea psihică se face cel mai greu. Asta m-a durut cel mai mult, că eram neputincios. Atunci am realizat cât de scurtă poate fi viața și asta mi-a provocat panică. Acum, am o pensie de veteran de 360 lei. Toate coastele mele sunt lipite de coloana vertebrală cu plăcuțe și am o pensie de 360 lei. Atât costă viața unui militar. Plus o strângere de mână și o scrisoare din partea ministrului Apărării. Cel mai mult m-a durut atunci când am fost trecut în rezervă pierderea acelei legături cu camarazii. E o chestie specială. Faptul că îți bazezi viața pe cineva creează o legătură foarte puternică”, a mai declarat Tolnai.

După ce și-a revenit, Miklos Tolnai a făcut o școală de bucătari la Londra, iar acum este bucătar într-un hotel din Iași. Declarațiile de mai sus, au fost făcute de fostul militar în cadrul emisiunii „Chefi la cuțite”, unde participă în calitate de concurent.

Recomandare:  Atenție la cireșele de pe piață! Coaja lor nu se poate consuma. Da ați citit bine! Este toxică! Priviți ce conține!

Înregistrarea integrală a interviului AICI

loading...
Citește mai departe>>

Recomandări Google

Facebook

Alte recomandări

Trebuie să vezi neapărat!

Ceva frumos

Talent, indemanare, pricepere si cunostinte din domeniul fizicii. Minunat!

Publicată de Info Life pe 1 Mai 2018

Cele mai citite