Connect with us

Curiozități

Desprins parcă din filmele de groază. Cocoșul care a refuzat să moară, după ce i s-a tăiat capul. Stăpânul său câștiga bani frumoși de pe urma acestei grozăvii

Published

on

Cocoșul care a trăit aproape 2 ani fără cap. Păsările domestice pot supraviețui în urma îndepărtării capului datorită amplasării creierului. Cerebelul şi zona centrală a creierului, organe responsabile pentru funcţiile vitale ale corpului, fiind amplsate în gâtul găinilor, relatează The Vintage News.

Majoritatea păsărilor mor la câteva minute după ce îşi pierd capul. Însă există un caz în care un cocoș a trăit un an şi jumătate decapitat. Mike, cocoşul decapitat cunoscut şi cu porecla Miraculosul Mike, avea cinci luni atunci când fermierul la care se afla a decis să-l taie.

Însă cocoșul a refuzat să moară, la scurt timp după ce a fost decapitat s-a așezat jos ca şi cum nimic nu s-ar fi întâmplat. A doua zi,  cocosul a încercat să ciugulească mâncarea, aşadar fermierul l-a lăsat să trăiască. Olsen, stăpânul cocoșului, a hrănit animalul cu apă, lapte şi bucăți de porumb prin gât.

Mike a supravieţuit decapitării deoarece stăpânul său a ratat vena jugularei, aşadar cocoşul şi-a pierdut doar văzul şi o parte mică din creier. În scurt timp, cocoşul a devenit o vedetă locală, călătorind prin Statele Unite pentru a putea fi admirat.

Oamenii plăteau pentru a-l vedea pe Miraculosul Mike, pasărea câştigând în jur de 4.500 de dolari pe lună. Valoarea cocoşului a fost estimată la 10.000 de dolari. Timp de 18 luni pasărea a călătorit prin SUA până la ultima sa oprire în Phoenix, Arizona.  Pe 17 martie 1947, în timp ce Mike se afla cu stăpânul său într-un motel din Phoenix, pasărea s-a înecat cu un grăunte de porumb. Miraculosul Mike a rămas faimos în Fruita, locul în care se afla ferma în care a crescut, unde i-a fost ridicată o statuie în memoria sa. Citeste mai multe pe descopera.ro.

loading...
Citește mai departe>>
Advertisement
Loading...
Adaugă un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Curiozități

Ce a pățit o femeie însărcinată care a întreținut relații intime cu soțul

Published

on

By

O femeie a intrat în istoria medicală după ce a rămas însărcinată de două ori, la 10 zile distanță.

După ce s-a zbătut să conceapă un copil din cauza diagnosticului de sindrom ovarian polichistic, o femeie din Australia care a făcut un tratament hormonal a avut parte de o surpriză: a rămas însărcinată de două ori, la 10 zile distanță.

Kate Hill suferea de sindromul ovarian polichistic, problemă care îi împiuedica organismul să elibereze ovulele la mijlocul ciclului menstrual, așa că a apelat la un tratament hormonal pentru a-și crește șansele de a rămâne însărcinată, potrivit dailymail.co.uk.

Tratamentul hormonal a avut efect și femeia a rămas însărcinată. Dar ce a urmat, intră în istoria medicală, pentru că 10 zile mai târziu, Kate a aflat că este din nou însărcinată.

Anomalia este atat de rara, incat medicul lui Kate a fost nevoita sa o caute pe Google. Fenomenul poartă numele de superfetație, în toată lumea există doar 10 cazuri înregistrate ale unor femei care au rămas însărcinate deși erau deja însărcinate.

Kate a născut două fete, Charlotte și Olivia. Deși erau programate să vină pe lume la 10 zile distanță, fetele au fost născute în aceeași zi, prin cezariană. Ele sunt gemene non-identice, cu greutăți și dimensiuni diferite și chiar cu grupe de sânge diferite.

Charlotte și Olivia (foto credit Selena Rollason – Diimex)

“Nu am realizat ce special a fost ce s-a întâmplat până nu le-am născut. Cazul meu este cu atât mai rar cu cât eu și soțul meu am înreținut relații sexuale doar o dată”, a declarat Kate pentru Today Tonight.

Sursa: libertatea.ro

loading...
Citește mai departe>>

Curiozități

Dacă te culci târziu și te trezești devreme ești predispus la aceste boli grave. Ia aminte, la riscurile la care te supui!

Published

on

Persoanele care merg târziu la culcare, numite şi ”păsări de noapte”, şi care se trezesc cu dificultate dimineața au un risc de mortalitate mai ridicat decât cele care se culcă devreme şi se trezesc cu noaptea-n cap, potrivit unui studiu, informează AFP, preluată de Agerpres.

Cercetarea, realizată pe un eşantion de aproape jumătate de milion de locuitori ai Marii Britanii, cu vârste cuprinse între 38 şi 73 de ani, arată că cei care se culcă târziu au un risc de deces, indiferent de cauză, cu 10% mai ridicat decât cei care se culcă devreme, pe perioada luată în calcul, de şase ani şi jumătate.

Studiile anterioare pe aceeaşi temă au sugerat rate mai mari de afecţiuni cardiovasculare şi de patologii metabolice precum diabetul, însă această analiză este prima care explorează riscul de mortalitate, subliniază universitatea Surrey într-un comunicat. Cercetarea a fost realizată cu ajutorul unei baze de date cu informaţii publice şi a fost publicată în revista de specialitate Chronobiology International.

Cei care au luat parte la studiu s-au autocaracterizat fie ca ”persoană matinală” (27%), ”mai mult matinală decât nocturnă” (35%), ”mai degrabă nocturnă decât matinală” (28%) sau ”o persoană nocturnă” (9%).

Din totalul celor 10.500 de decese înregistrate, 2.127 au avut cauze cardio-vasculare în perioada de şase ani şi jumătate luată în calcul de studiu.

”Este o problemă de sănătate publică care nu mai poate fi ignorată”, estimează Malcolm von Schantz, profesor de cronobiologie la universitatea Surrey. Potrivit acestuia, ”păsările de noapte” ar trebui să beneficieze de o mai mare flexibilitate la slujbă pentru a putea începe şi termina munca mai târziu.

”Persoanele nocturne care încearcă să trăiască într-o lume matinală pot suporta consecinţe asupra sănătăţii”, subliniază Kristen Knutson, de la Universitatea Northwestern din Chicago, coautoarea studiului.

”S-ar putea ca persoanele care se culcă târziu să aibă un ceas biologic intern care nu corespunde mediului exterior”, spune Knutson, menţionând diverse comportamente dăunătoare pentru sănătate în ceea ce-i priveşte pe aceştia din urmă (lipsa exerciţiului fizic, somnul insuficient etc).

”Păsările de noapte” au o tendința mai pronunțată de a avea probleme psihologice, de a suferi de diabet, probleme neurologice, gastro-intestinale sau respiratorii şi manifestă, de asemenea, o tendinţă spre fumat, consum de alcool, consum de cafeină şi de droguri.

Recomandare:  "Cu asa ceva ne trimete..." - Răspunsul tulburător al unui angajat de la drumuri care asfaltează un drum județean cu pământ

Trecerea la ora de vară, care coincide cu o incidența mai mare a cazurilor de infarct, este mai dificilă pentru cei care obişnuiesc să meargă mai târziu la culcare, spun cercetătorii. Schantz sugerează că ar trebui să se ia în considerare renunțarea la trecerea la ora de vară. Mai multe pe digi24.ro

loading...
Citește mai departe>>

Recomandări Google

Facebook

Alte recomandări

Trebuie să vezi neapărat!

Ceva frumos

Talent, indemanare, pricepere si cunostinte din domeniul fizicii. Minunat!

Publicată de Info Life pe 1 Mai 2018

Cele mai citite